Maria Escalas

Abans que el teu record torni cendra

«Clavats pel sexe i pels ulls. Ara entén el significat de la paraula comunió.»

Una apassionant història d’amor que ens trasllada als anys de la Segona República i la Guerra Civil a un petit llogaret de Mallorca. El debut excepcional d’una autora de veu madura i pols ferm que irromp amb força en el panorama literari actual.

Un home que ha conegut l’amor i la carn, però ha promès obediència. Un home que ha tastat el sabor agre de la sang dels innocents i n’arrosega la culpa i el remordiment. Un home que avui és el rector d’un petit indret de Mallorca encès per una confrontació fratricida que esbudellarà tota l’illa, tot el país i tota la seva gent. Què ha de fer aquest home si vol fer justícia amb el seu poble, però també amb ell mateix i el seu desig? Un mosaic de personatges que recorren els anys que van de la guerra de les Filipines a la Guerra Civil, amb secrets que cremen com ferro roent, homes que assassinen cosins i es malfien de germans, capellans que amaguen pecats inconfessables, monges de cor corcat, vides trencades per les addiccions, i, sobretot, un poble anònim que palpita amb el dia a dia d’una època que podria haver estat concebuda pel mateix diable.

Què n'han dit?

«La Maria Escalas debuta sense miraments. Abans que el teu record torni cendra arrenca amb dos cops de puny despietats i després ens arrossega sense perdre el to. Tècnica i esperit avancen de la mà tot precipitant un xàfec d’emocions que els lectors trigarem a oblidar.» Muriel Villanueva, escriptora.

Fes-ne un tast

Altres llibres de Maria Escalas