L’editorial

Les bones històries ens connecten

Aquest és el lema que ens fa moure i seguir fent créixer Amsterdam. Amb la celebració del nostre desè aniversari vam renovar la imatge afegint-hi al logotip una casa que recorda els típics edificis de la ciutat europea que ens dona nom, Amsterdam. Aquesta és ja tota una declaració d’intencions: volem ser una casa per als lectors i lectores que desitgen explorar nous canals a la imaginació.

El nostre equip treballa amb força i il·lusió per tirar endavant, conjuntament, un projecte editorial ambiciós i arrelat al territori més pròxim. Davant dels canvis en el context editorial de l’última dècada, la voluntat a Amsterdam és ferma: volem esdevenir un pol d’atracció del talent literari del nostre país i descobrir propostes internacionals que desperten, generen i consoliden l’hàbit lector en la nostra llengua.

Els nostres autors i autores

L’any 2007 naixia el nostre segell de ficció amb la publicació en català de l’exitosa novel·la de Khaled Hosseini, Mil sols esplèndids que ha arribat a més de 12.000 lectors en català. D’aleshores ençà, hem publicat més de 200 obres escrites per autors d’èxit internacional com Camilla Läckberg, Toni Morrisson, Colm Tóibin o Agota Kristof; passant per plomes de gran trajectòria a casa nostra com Màrius Serra, Carme Martí, Marc Pastor o Milena Busquets; fins a noves veus que mereixen ser descobertes com Laura Pinyol, Anna Punsoda o Marc Cerrudo.

L’equip que ho fem possible

El nostre equip editorial està format pel director editorial, Joan Carles Girbés; l’editora, Helena Guilera; l’editor Gerard Espelt; l'editora de taula, Mònica Navarro; el publisher, Xavier Mallafré; l’equip de comunicació i màrqueting, Marta Abella, Sílvia Sanjosé, Roser Sebastià, Mireia Marimont; i administració i finances, Alba Morcillo i Sònia Herrera, com a responsable també d'actes i presentacions. I les estudiants Lorena, Jennifer i Aissata.

A més, comptem amb col·laboradors/es externs/es en maquetació, correcció, disseny, impressió i distribució que ens ajuden a aconseguir el millor resultat final, abans que els llibres arriben a les llibreries d’arreu del país.

Som cooperativa

El nostre segell de ficció és un dels projectes de la cooperativa Som Abacus que treballa fent una aposta ferma per l’educació i la cultura. Amb més d’1 milió de socis i sòcies de consum i més de 500 socis i sòcies de treball, creiem en la força de la gent per millorar la societat i el futur. Ens mouen els valors de pluralisme, participació, equitat, sostenibilitat i proximitat.

Us obrim les portes de casa nostra

Us convidem a obrir les portes i finestres de casa nostra que és també casa vostra, posar-vos còmodes, remenar entre les nostres prestatgeries i llegir perquè les vostres lectures són les que donen sentit a la nostra tasca. Us donem la benvinguda a la casa d’Amsterdam!