Josep Maria Fonalleras

Climent

«No hi tinc res, sobre la tela. Només papers en una calaixera que els meus amics han transportat fins aquí per seguir el corrent de l’amic embogit i de la seva bogeria.»

Els amics d’en Climent demanen a un escriptor que li segueixi el rastre i que posi ordre a la novel·la que no ha escrit. En la recerca, un joc d’aparences i miralls, s’encara a la vida i a la mort, a la pèrdua, l’amor i l’amistat, mentre és ell mateix qui assisteix al fi nal de la seva pròpia aventura, en un recorregut erràtic que l’enfronta amb les seves pors, angoixes i passions.

Què n'han dit?

“Com el seu Climent, a l’hora de compondre és un orfebre (o un lampista), tot i que aquí també es revela més enginyer que mai.”
Jordi Llavina, El Punt Avui.

Climent planteja una reflexió sobre l’escriptura, l’art i la literatura, sobre les possibilitats i els límits per captar i expressar el món.”
Martí March, Els Marges.

“L’argument de Climent és menys important que la poètica disposició del material i el joc de miralls”.
Ricard Ruiz Garzón, El País.

“Una sòlida reflexió sobre el dolor de la creació i la por que l’escriptor té davant l’ordre que implica donar forma al caos.”
Àngel Quintana, El Punt Avui.

“Reconforta trobar un escriptor que no ha renunciat a la profunditat i el rigor.”
Julià Guillamon, La Vanguardia.

“Una història que parla del silenci com a refugi literari.”
Jordi Puntí, El Periódico.

“Fonalleras planteja una història de desaparicions i reflexions sobre el fet creatiu a partir del repte de tornar a la novel·la dotze anys més tard de l’últim intent.”
Jordi Nopca, Ara.

Fes-ne un tast

Altres llibres de Josep Maria Fonalleras