juny siva

Com un calfred, et veig (Ebook)

juny siva debuta amb una col·lecció de narracions que ens apropa a realitats dissidents posant el focus a les vivències de dones trans a la Barcelona de la por.

«No són el pitjor que ens ha esdevingut, ni el que més ens ha marcat; al contrari, són allò que de tan ordinari no destaca, és això que ens està passant ara mateix. És el nostre dia a dia, com ho va ser el de la Sònia.»

Sònia Rescalvo Zafra va ser assassinada el 1991 a mans d’un grup de neonazis a la capital catalana, on havia arribat cercant, com moltes altres persones trans, un refugi on poder ser ella mateixa, lluny de l’opressió i la incomprensió d’una petita ciutat de províncies.

Dècades més tard, i malgrat les millores institucionals i socials, Barcelona continua lluny de ser aquest refugi. Així ho demostren les quinze narracions que conformen aquest llibre: quinze relats de feresa quotidiana viscuts per persones transfemenines a la Barcelona d’avui.

Narrat amb una prosa crua, lírica i punyent, Com un calfred, et veig ens dona una visió de la dissidència de gènere més propera i més humana que la que solem trobar als mitjans. Testimonis reals entreteixits en una declaració de ruptura amb l’objectiu de despertar la nostra inquietud.

Despertar-la, no satisfer-la.

 

Amb el suport de:

Què n'han dit?

«Posar nom i cara a qui teixeix la història li dona un lloc al regne del real. La juny siva fa exactament això: convertir el relat en matèria i els personatges en persones.» —Míriam Cano

«Connecta la literatura catalana amb una de les lluites més importants del segle XXI.»
Marta Roqueta

«Desafia la urgència amb injeccions brutals (i delicades) d’empatia.» Paloma Chen

«Lectura obligatòria per a tots els cis.» Maria Escalas

«Excel·lent, ben articulada i totalment necessària.» Piro Subrat

«Aquest llibre és una invitació.» Irene Pujadas