Kristin Hannah

El Rossinyol (Ed. Butxaca)

Traducció de Mar Albacar Morgó

«Si una cosa he après al llarg d’aquesta llarga vida meva, és aquesta: en l’amor descobrim què ens agradaria ser; en la guerra, descobrim qui som.»

1940, les tropes de Hitler han ocupat França. Amb els soldats francesos morts al camp de batalla o empresonats pels alemanys, les dones són les úniques que poden fer front a la nova situació, però qualsevol petit acte de rebel·lia és castigat amb la mort.

En aquest context dramàtic, les germanes Isabelle i Vianne saben que han d’oblidar les seves diferències i passar a l’acció. Però, mentre l’una s’uneix a la resistència i ajuda els aviadors britànics a fugir del país, l’altra es veu obligada a allotjar un oficial nazi a casa seva. En una atmosfera asfixiant dominada per les execucions, les amenaces i les delacions més mesquines, ambdues hauran de prendre decisions a vida o mort per tal de vèncer, a la seva manera, la fam, la tragèdia i la desesperació més absoluta.

En temps de guerra, quan la vida sembla que ha perdut valor, els petits gestos poden ser decisius: i si el vol d’un rossinyol pogués ajudar a aixecar una nació?

Què n'han dit?

«Homenatge a les dones anònimes que van tenir el valor de resistir el nazisme i combatre’l letalment. Heroïnes des de primera hora.» Carles Barba, La Vanguardia

Fes-ne un tast

Altres llibres de Kristin Hannah