Lars Mytting

Els setze arbres del Somme

Traducció de Alexandra Pujol Skjønhaug

Una història vibrant de recerques desesperades, d’amor i de pèrdua i un memorable recorregut vital a través de tres generacions d’una família marcada per la cruenta història d’Europa. Els setze arbres del Somme és, també, un gran cant a la bellesa de la natura.

El jove Edvard està predestinat a una vida dedicada a la cura de la granja del seu avi. Cultivarà patates. Cuidarà ovelles. Veurà com passen els dies a una distància prudencial del remot poble de Saksum… Però en la consciència d’Edvard bull el desig de comprendre els motius i les circumstàncies de la mort dels pares vint anys enrere en una petita localitat del nord de França, i de la seva pròpia desaparició durant quatre dies fins que el van trobar a un centenar de quilòmetres del lloc dels fets.

La descoberta d’una sèrie de cartes i documents, i sobretot l’aparició d’un taüt tallat de manera impecable, preparat per acollir el cos del seu avi, porten Edvard a emprendre la cerca d’una veritat que recorre la funesta —i èpica— història del segle xx, que comença i acaba als prats del Somme, on la vida s’alimenta de la mort dels combatents de la Gran Guerra i on les trinxeres són cicatrius perennes.

 

* Aquesta edició ha sigut traduïda amb una ajuda de la Generalitat Valenciana.

Què n'han dit?

«Una història tràgica i sorprenent sobre l’amor per la fusta, els secrets de família i el descobriment d’un mateix. Sobre el dol, la pèrdua i l’amor. Si a hores d’ara El llibre de la fusta no ha convertit Lars Mytting en una celebritat, ho farà aquesta novel·la.» Diari Dagbladet

Altres llibres de Lars Mytting