Etiqueta: Barcelona
ISBN: 9788416743605
Format: 14 x 22 cm
Enquadernació: Rústega amb solapes
Pàgines: 368
Publicació: 05/03/2018
Comparteix si t’ha agradat
Màrius Serra Roig
La novel·la de Sant Jordi
«Es veu, encara que no vulgui ni mirar, triomfant sense pal·liatius davant d’una cua interminable de lectors que no només han comprat el seu llibre i es deleixen perquè els el signi, sinó que es posaran a llegir-lo tot seguit com si els hi anés la vida.»
Àcida, negra, mordaç i irreverent, La novel·la de Sant Jordi és un retrat satíric del món literari que desvela amb ironia i habilitat l’engranatge que mou els fils de la diada.
Alegre, vibrant, festiu… Així és Sant Jordi per als lectors. En canvi, escriptors i editors viuen una jornada esgotadora de nervis anhelant la glòria. De totes les diades que es fan i es desfan, aquesta serà la més important per a un dels nostres protagonistes: Màrius Serra ha publicat per primer cop amb el prestigiós segell Lorem Ipsum, comandat per l’editor de referència Nil Illa, i aspira a encapçalar les llistes de vendes. Amb una trama plena d’enigmes, situada en la flamant República Catalana, planteja la mort d’una sèrie d’escriptors a mans d’un grupuscle de poetes furiosos guiats per un sinistre joc de rol. Les sensacions de Serra amb la seva primera novel·la negra no poden ser millors. Ni les de la seva agent literària. Ni les del seu editor.
Però, ironies del destí, aquella novel·la esdevé premonitòria i, durant les signatures del matí de Sant Jordi, una sèrie de crims tan execrables com reals tenyeixen de sang les parades de llibres de Barcelona. Els autors més reconeguts van caient com mosques i l’escàndol amenaça d’ensorrar els pilars sobre els quals s’alça la indústria editorial: l’ego, la vanitat, la venjança, l’ambició… El dit acusador de la sospita apunta amb insistència Màrius Serra i el seu amic creador de jocs, Oriol Comas i Coma. Però res no quedarà a l’atzar en aquesta història…
Què n'han dit?
«La novel·la de Sant Jordi convida a una lectura vertiginosa gràcies a la capacitat de Serra per dominar el temps narratiu o per convertir l’estil en una altra cosa, en una naturalitat expressiva d’una desconcertant invenció, en un talent reflexiu que s’integra dins del relat, com s’hi integren també la sorpresa, l’absurd i el grotesc.» Ponç Puigdevall (El País)
«Hi ha, com no podia ser d’altra manera, una defensa de la literatura com a joc, enfront de les grans tabarres dels editors amb les pretensions i de les frivolitats dels professionals del comerç de llibres.» Julià Guillamon (La Vanguardia)
«Els diàlegs i les situacions hilarants s’acumulen, hi ha una galeria molt notable de secundaris (…), el ritme és implacable i l’element sorpresa hi està adequadament dosificat”.» Sebastià Alzamora (Ara)