Alex Michaelides

Les Donzelles

Traducció de Jordi Boixadós

De l’autor del best-seller internacional La pacient silenciosa, arriba un thriller absorbent que reuneix mite, crim i obsessió.

«Al cap i a la fi, tothom té dret a ser l’heroi de la seva pròpia història. O sigui que jo he de poder ser l’heroi de la meva. Tot i que en realitat no ho soc. Soc el dolent.»

L’Edward Fosca és un assassí. La Mariana no en té cap dubte. Però Fosca és intocable. Professor de tragèdia grega a Cambridge, atractiu i carismàtic, i reverenciat per mestres i alumnes i, molt especialment, per l’enigmàtica societat de belles estudiants privilegiades que tothom coneix amb el nom de Les Donzelles.

Quan el cadàver de la Tara, una de Les Donzelles, és trobat esqueixat a ganivetades, la Mariana torna a contracor a la seva antiga universitat per consolar la seva neboda, la Zoe, que havia estat amiga íntima de la víctima. L’assassinat de la Tara, però, és tan sols el primer d’una sèrie de crims perversos i, en pocs dies, la universitat on la Mariana havia passat els dies més feliços de la seva vida es converteix en un escenari de crim i perversió.

La Mariana és psicoterapeuta i està convençuda que, rere la fascinació pels sacrificis de l’Antiga Grècia de Fosca, s’amaga una ment depravada. Però ni tan sols qui ha conegut de prop els racons més foscos de l’ànima humana pot fugir dels seus propis fantasmes.

Amb una combinació magistral de suspens, erudició i crim, la segona novel·la de Michaelides és una lectura addictiva que consagra el seu autor com una de les veus imprescindibles del thriller contemporani.

Què n'han dit?

«Una lectura totalment compulsiva, deliciosament fosca, elegant i amb un gir de guió que em va fer esclatar el cap»— Lucy Foley (The New York Times bestselling author)

«Un thriller psicològic esfereïdor»— Publishers Weekly

Entrevistes

Altres llibres d'Alex Michaelides