Jair Domínguez

Segui vora el foc

«La Cinta, l’horrible gravació que destrueix la ment d’aquell que la visiona, és finalment seva. L’acció es trasllada a l’habitació amb el sofà i la manta de patchwork. En David s’hi asseu i col·loca la Cinta en un reproductor de vídeo. La pantalla negra del televisor dóna pas a un pla general d’una enorme sala i unes escales de marbre polit. De la penombra surt una figura, un home alt que s’acosta lentament a la càmera. En David sent un calfred.»

*Il·lustració de coberta: http://www.joanasantamans.net/

Una novel·la que es llegeix com una road movie mental: Lynch sodomitzant Pla. Un trip tripat que segueix un degenerat mig autista que viu d’enregistrar la mort dels altres i somia conills de peluix rosa assassins. Jair Domínguez ens presenta el seu text més irreverent i al·lucinat, i aviat és dit.

Vingui, no s’esveri, segui vora el foc que li explicaré una història. Una d’un jove amb passió per les filmacions snuff, ínfules d’escriptor maleït i amics que no en tindrien prou amb totes les putes de Tailàndia; óssos bipolars i porcs que han de morir; esquiadors mutilats convertits en llimacs, adolescents que mullen les calces i una cinta de vídeo que és la Cinta i la veritable obsessió: nenes assassinades amb holograma de Satanàs al fons. Una història plena de paraules d’amor, senzilles i tendres; una novel·la sobre la vida, la mort i tota la resta. Vingui, segui vora el foc.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Què n'han dit?

«L’autèntic Jair és el rapinyaire que sent morbo pel xou de sang i fetge. L’home que l’any 2012 va publicar ‘Hawaii meteor’. El que ara ens torna a regirar la bilis amb ‘Segui vora el foc’.»
Josep Lambies, Time Out Barcelona.

«Una obra atractiva i, afortunadament, no apta per a tots els públics.»
Lluís Llort, El Punt Avui.

«A base d’aforismes que salten a la vista i la perforen, Jair Domínguez ens obre l’estómac del món.»
Anna Carreras, El Punt Avui.

«La prosa de Jair Domínguez es ferma, visceral i, sobretot, molt imaginativa. Lynch sodomitzant Pla, com diuen a la contraportada? Jo potser ho definiria com un Hunter S. Thompson meets Cannibal Corpse.»
Jordi Sellarès, Especulacions d’un Neanderthal.

Fes-ne un tastAltres llibres de Jair Domínguez