Cynthia D’Aprix Sweeney

Tot queda en família

Traducció de Mar Albacar Morgó

«El fet que en Leo l’hagués emmerdat tan bestialment era alarmant, però, tal com els seus germans compartien a contracor, no era estrany. Ara bé, el fet que la cagada d’en Leo hagués empès la seva indiferent mare a exercir els seus poders notarials i gairebé esgotar el Niu era sorprenent. Era l’única amenaça al Niu que cap d’ells hauria pogut imaginar. Era, senzillament, impensable»

Carregat d’humor i de deliciosa ironia, el debut de Cynthia D’Aprix Sweeney és una novel·la addictiva i embriagadora que descriu una foguera de les vanitats a l’epicentre d’una disfuncional família nord-americana. Un retrat generacional implacable.

Els germans Plumb esperen amb delit el moment en què podran fer ús de l’herència familiar, aquella inversió paterna que anomenen el Niu i que ha de servir per tapar tots els forats acumulats, i començar-ne de nous. Però tots els seus plans salten pels aires quan en Leo, el germà gran, estavella de matinada el seu flamant Porsche acompanyat d’una cambrera mexicana trenta anys més jove que la seva dona i una bona dosi de droga al cos i cal recórrer al Niu per fer front a l’escàndol. Retrets, enveges, mentides, ambicions frustrades… Totes les famílies tenen els seus problemes, però fins i tot les més hilarants es queden lluny de la família Plumb.

Què n'han dit?

«Hilarant i commovedora. Un debut literari estel·lar.» People

«Una primera novel·la plena d’humor i ironia exquisida.» The New York Times

«Una lectura addictiva i entendridora amb un argument fascinant.» Los Angeles Time

Fes-ne un tast