Brigitte Giraud

Viure ràpid

Una novel·la vertiginosa i devastadora que intenta donar resposta a la mort inesperada del Claude, la parella de Brigitte Giraud, vint anys enrere.

Premi Goncourt 2022

«Vaig quedar com magnetitzada per aquell enigma que s’obria davant meu, atrapada per aquella doble missió impossible. Comprar la casa i trobar les armes amagades. […] Va ser una cosa inesperada, i no vaig saber ensumar l’espiral que ens havia de capgirar la vida. […] Perquè la casa és al centre del que va provocar l’accident.»

En un relat veloç que es llegeix com un veritable compte enrere, Brigitte Giraud intenta desentrellar què va provocar l’accident de moto que va fer perdre la vida al seu marit el 22 de juny de 1999. Vint anys més tard, fa la vista enrere als fets imprevisibles que van portar a l’inevitable i torna a indagar en aquelles preguntes que continuen sense resposta. Va ser la casualitat? El destí? Un seguit de coincidències nefastes?

Mentre observem l’ànsia d’una parella per mudar-se, les presses per començar a reformar-ho tot, les corredisses per anar a buscar el nen a l’escola, els plans i els canvis de plans a última hora… ens adonem que viure o, més aviat, viure ràpid, és perillós.

 

Amb el suport de:

Què n'han dit?

«Brillant.» —Rolling Stone

«Un relat magnífic sobre la direcció del destí.» —Le Figaro Littéraire

«L’emoció es desborda a cada pàgina. […] [Brigitte Giraud] ens commou sense caure en el patetisme.» —L’OBS

«Emociona i fa pensar.» —Neus Tomàs, periodista

Entrevistes