Notícies

Oberta la convocatòria del XXVè Concurs Literari Roc Boronat

Obrim la XXVè convocatòria del Premi Roc Boronat de narrativa! Un premi literari en llengua catalana convocat per l’ONCE. L’any 1999 naixia aquest premi amb el propòsit de fomentar la creació literària en llengua catalana entre les persones amb discapacitat visual, així com donar suport i estimular els escriptors i poetes en aquesta llengua.

Des d’aleshores, vint-i-quatre autors han aconseguit fer possible la publicació de la seva obra guanyadora. Alguns dels darrers premiats han estat Els bons dies (2019), d’en Rafael Vallbona; Y (2020), de la Violeta Richart; Lluny vol dir mai més (2021), d’en Marc Cerrudo Boada, i el darrer premiat, l’igualadí Arià Paco Abenoza amb Covarda, vella, tan salvatge (2022), que tot just ha començat la promoció del seu llibre.

Si t’agrada escriure i tens un manuscrit agafant pols al calaix, llença’t a l’aventura; aquest és el teu moment! L’obra guanyadora serà publicada per Amsterdam la tardor de 2023.

Bases del premi

· Obert a tots els autors i les autores majors d’edat.

· Poden presentar-se novel·les breus i reculls de relats originals i inèdits en llengua catalana, que no hagin estat premiats en d’altres concursos.

· Les obres han de complir una extensió mínima de 100 pàgines i màxima de 150 pàgines (DIN A4, Arial, cos 12, doble espai).

· Els originals poden enviar-se per correu electrònic a rocboronat@once.es.

· La recepció d’originals estarà oberta fins el 15 de desembre del 2022.

· L’autor/a de l’obra guanyadora percebrà la quantitat de 6.000 euros.

· L’obra guanyadora serà publicada per l’editorial Amsterdam durant la tardor de 2023.

· El jurat donarà a conèixer el seu veredicte entre l’1 i el 15 de març del 2023.

El jurat estarà format per personalitats de les lletres i la cultura catalanes, el guanyador de l’edició anterior, Arià Paco, i presidit per l’ONCE Catalunya.

 

Descarrega’t les bases completes aquí.