Susanna Clarke

Piranesi (ebook)

Traducció de Ferran Ràfols Gesa

Comparada amb Borges i Murakami, Susanna Clarke retorna amb una novel·la hipnòtica, després de l’èxit mundial de Jonathan Strange i el senyor Norrell.

En Piranesi viu a la Casa, tal vegada hi ha viscut sempre. Dia rere dia pren un registre minuciós de les Meravelles que conté en els seus diaris: el laberint de Vestíbuls i Corredors, els milers d’Estàtues blanques, el brogit de les Marees a les Sales Baixes, la disposició canviant dels Estels a les Sales Altes. Els dimarts i els divendres, en Piranesi es troba amb el seu amic, l’Altre. Sovint també visita els Morts i els porta menjar, hi parla i els descriu les Bondats de la Casa. Bona part del temps, però, en Piranesi està sol.

Un dia apareixen missatges escrits amb guix a les Parets. Individus estranys han arribat a la Casa. Són amics o venen a portar destrucció i bogeria? El Món que en Piranesi creia que coneixia està canviant: esdevé estrany i perillós.

Després de setze anys de parèntesi narratiu, la segona novel·la de Susanna Clarke ens endinsa en un univers oníric i enigmàtic, i s’interroga sobre la ciència i el progrés, les virtuts i els mals del coneixement, la realitat i la imaginació, la memòria, l’arrogància i la solitud.

Què n'han dit?

«Una de les autores més grans de l’últim mil·leni.» Times Literary Supplement

«Frega la perfecció.» Times, Millors llibres de l’any

«Una fita insòlita de creació i reinvenció.» Guardian

«Bella i d’una raresa hipnòtica.» Mail on Sunday

«Desconcertant, absorbent, persistentment peculiar.» Sunday Times

«Vibrant, al·lucinant.» New Statesman

«És una novel·la que agradarà a lectors diversos: aquells que busquin evasió la gaudiran enormement; també els qui exigeixin una certa profunditat a un llibre.», Oriol Vigil, Un libro al día

Entrevistes

La Veu dels Llibres: ressenya de Vicent Vidal

Altres llibres de Susanna Clarke