Milena Busquets

També això passarà

«T’ho vaig fer repetir dues vegades, en aquell temps, el nostre amor s’havia tornat ja molt dolorós, pensava que tu no m’estimaves i no sabia si jo et continuava estimant a tu. Llavors, em vaig posar a riure, i et vaig dir que no diguessis ximpleries, i al cap de dos minuts ja ens estàvem tornant a barallar. Ara crec que ja sabies que l’època dels punts suspensius, que tant detestaves, havia arribat a la fi . Començaven els punts fi nals, com punyals, com bombones d’oxigen.»

Intensa, alegre i divertida, però també immensament commovedora i emotiva, També això passarà és una narració inoblidable de to autobiogràfic sobre la pèrdua, l’amor, l’amistat i el sexe que ha estat considerada de manera unànime la revelació literària de l’any.

La Blanca, una dona d’uns quaranta anys, acaba de perdre la mare, una coneguda escriptora i editora barcelonina de personalitat desbordant. Amb un punt de bogeria, impulsiva com sempre, la Blanca decideix emprendre un viatge terapèutic a la casa familiar de Cadaqués acompanyada dels seus dos fills, els dos exmarits, l’amant actual i dues amigues tant o més peculiars que ella. Un viatge que l’ha de dur a retrobar l’essència de la complexa relació que tenia amb la seva mare, tot buscant les paraules adients per parlar de l’absència i de l’enyorança, però també del plaer i de l’alegria de viure. Una novel·la plena de sensualitat, humor i desimboltura.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Què n'han dit?

«La sensació de la Fira del llibre de Frankfurt 2014.» Publishers Weekly

«Feia temps que una novel·la espanyola d’autora desconeguda no aconsegui un impacte internacional tan ràpid.» Sergio Vila-San JuanLa Vanguardia.

«Busquets barreja Eros i Thànatos, articulant amb gràcia la celebració vital amb el dol, cosa gens fàcil per cert, entremesclant humor i reflexió.»
Llàtzer Moix
, La Vanguardia.

«El llibre, tan ben escrit que no es nota, desfila amb savoir-faire entre la frivolitat i la transcendència, i permet espiar la curiosa tribu d’estiuejants de Cadaqués.»
Eva Piquer, Ara.

«A primera vista, el to és de comèdia afrancesada amb separats promiscus lleugerament esnobs. Però no us en refieu: quan mossegueu l’ham, el text se us clavarà al paladar, us arrossegarà i us farà tastar la sal, la sang, l’horitzó i els abismes d’un mar que no serà mai més el mateix de tots els estius.»
Sergi Pàmies, La Vanguardia.

«I aquí rau el secret d’aquest llibre breu i de secreta intensitat: en la construcción d’una consciencia sobtadament expulsada del paradís, la de Blanca, que sembla adonar-se de sobre que ha complert 40 anys sentint-se encara l’adolescent que ja no és.»
Domingo Ródenas, El Periódico.

«Una de les virtuts del llibre és precisament l’encertada proporció amb què combina tots els ingredients que el formen: el dolor, l’emoció, el sentit de l’humor, la ironia.»
Carme Riera, La Vanguardia. 

«Em van expulsar de la meva infantesa i penso que això és bo»
Milena Busquets, Babelia (El País).

Fes-ne un tast

Altres llibres de Milena Busquets