Milena Busquets

Gemma

Després de l’èxit internacional També això passarà, Milena Busquets torna amb una novel·la lluminosa sobre la memòria i la mort, l’amistat i els laberints del pas del temps

«Juntes havíem viatjat, ens havíem enamorat, ens havíem emborratxat, havíem vist fer-se de dia. També havíem compartit roba, nedat al mateix mar, plorat de riure i plorat a seques.»

Les amigues de la infantesa són com pedres precioses, gemmes que cus- todiem al fons de la memòria i que ens il·luminen des de la distància en el temps.

Una càlida nit d’estiu, més de trenta anys després de la dolorosa mort de la Gema, que va arribar massa aviat, el seu record emergeix del pou de l’oblit i inunda el present de la narradora com una onada: la seva feina de traductora, els plans de vacances, les amigues, els lls adolescents, els primers petons amb en Bruno, els carrers d’una Barcelona buida a l’estiu. Tot queda paralitzat a l’ombra del fantasma de la Gema i l’obsessió de la protagonista per reconstruir el passat.

Milena Busquets ens ofereix una novel·la emotiva i vitalista sobre el valor de l’amistat, l’amor, les pèrdues que ens marquen i les petites alegries quotidianes.

 

Amb el suport del Departament de Cultura

Què n'han dit?

«Diria que ja he llegit el millor llibre de l’any. Cada frase és un regal!» Magda Minguet

«Una història plena de vitalitat. Un homenatge a les grans amistats de la vida i a l’amor en general» Toni Clapés

«Plaent, ben construïda i de molt bon llegir. Un llibre molt recomanable. » Els llibres del senyor dolent.

«Encara estem impactades i meravellades per la seva lectura. No us la perdeu! Llegiu-la!» Ambra Llibres

«Ha sabut trobar el to i les paraules adequades.» Llibreria Xamfrà

«La vida, els fills, els homes, l’amistat, el pas del temps… Tot amb un to quotidià i aparentment senzill i un ritme àgil.» Llibreria La quatre cantons.

«Bella, delicada i realista forma de descriure sentiments.» Vito Ramos

«Lleugera i profunda, a la vegada. Molt agradable, dolça, intrigant… El recomano!» Celia

«Feia temps que no m’emocionava amb un llibre!» Carlita Dolores

Altres llibres de Milena Busquets