Milena Busquets

Gemma (ebook)

Després de l’èxit internacional També això passarà, Milena Busquets torna amb una novel·la lluminosa sobre la memòria i la mort, l’amistat i els laberints del pas del temps

«Juntes havíem viatjat, ens havíem enamorat, ens havíem emborratxat, havíem vist fer-se de dia. I ens havíem estimat, detestat i criticat les unes a les altres amb passió. També havíem compartit roba, nedat al mateix mar, plorat de riure i plorat a seques.»

Les amigues de la infantesa són com pedres precioses, gemmes que ens acompanyen sense que ho notem, com braçalets agafats a la pell.

Una nit càlida d’estiu a Barcelona, més de trenta anys després de la dolorosa mort prematura de la Gema, el seu record emergeix del pou de l’oblit amb la força d’una onada. La protagonista d’aquesta història, una escriptora en la quarantena, es veu arrossegada pels dubtes sobre la seva antiga companya d’escola: quan la va veure per última vegada? Es va poder acomiadar d’ella? En quina dona s’hauria convertit, aquella jove d’ulls inquisitius? La feina, els plans de vacances, els fills adolescents, l’idil·li amb un actor de teatre… Tot queda paralitzat per la necessitat de la narradora de reconstruir un passat que creia oblidat.

Milena Busquets ens ofereix una novel·la emotiva i vitalista sobre el valor de l’amistat, l’amor, les pèrdues que ens marquen i les petites alegries quotidianes.

Què n'han dit?

«Diria que ja he llegit el millor llibre de l’any. Cada frase és un regal!» Magda Minguet

«Una història plena de vitalitat. Un homenatge a les grans amistats de la vida i a l’amor en general» Toni Clapés

«Plaent, ben construïda i de molt bon llegir. Un llibre molt recomanable. » Els llibres del senyor dolent.

«Encara estem impactades i meravellades per la seva lectura. No us la perdeu! Llegiu-la!» Ambra Llibres

«Ha sabut trobar el to i les paraules adequades.» Llibreria Xamfrà

«La vida, els fills, els homes, l’amistat, el pas del temps… Tot amb un to quotidià i aparentment senzill i un ritme àgil.» Llibreria La quatre cantons.

«Bella, delicada i realista forma de descriure sentiments.» Vito Ramos

«Lleugera i profunda, a la vegada. Molt agradable, dolça, intrigant… El recomano!» Celia

«Feia temps que no m’emocionava amb un llibre!» Carlita Dolores

Altres llibres de Milena Busquets