Fred Vargas

La tercera verge

Traducció de Natxo Morera de la Vall

«Les seves víctimes estaven previstes des de feia molt de temps, el temps i el tipus d’execució estaven decidits fins als més mínims detalls. La tercera verge ja estava condemnada per endavant.»

El misteri que envolta l’aparició de dos cossos degollats al barri de la Chapelle de París porta el comissari Adamsberg a associar-se amb una antiga coneguda seva, la doctora Lagarde, la forense més prestigiosa del país. Però els problemes, al llindar dels afers personals i els professionals, enterboleixen l’horitzó del comissari. El nou tinent de la Brigada, en Veyrenc, pirinenc igual que ell, apareix com una amenaça i un competidor capaç de qualsevol cosa. La Brigada està inquieta. Adamsberg calla.

Mentrestant, lluny de París, als boscos de Normandia, algú s’acarnissa amb els cossos dels animals més nobles de la regió, els majestuosos cérvols de banyes de set puntes. Els vilatans saben que una profanació d’aquest tipus no pot ser obra de cap caçador. El curs de les aigües, que Adamsberg s’estima més quietes, s’accelera i forma un remolí d’una potència inaudita que portarà el comissari a enfrontar-se amb els fets més obscurs del seu passat i a Fred Vargas a signar una de les seves millors novel·les.

 

Altres llibres de Fred Vargas