Fred Vargas

Sota els vents de Neptú

Traducció de Josep Alemany

Una obra mestra indiscutible de Fred Vargas. Una peça clau en el fascinant trencaclosques que és el comissari Adamsberg.

Tres cops de punxó han segat la vida d’una noia que apareix entre els matolls a prop d’una carretera comarcal. Totes les proves incriminen un rodamón alcoholitzat que no recorda res de res. És evident per a tothom qui és el culpable. Però el comissari Adamsberg discrepa. Hi veu un patró antic. Per a ell, aquell cas significa el retorn de l’assassí del Trident. El problema és que aquest homicida fa molts anys que és mort i enterrat.

Els compromisos adquirits per la Brigada obliguen l’Adamsberg a posposar les seves investigacions per viatjar amb el seu equip fins al Quebec, on ja els esperen els col·legues de la policia muntada amb els darrers avenços en matèria d’anàlisi d’ADN. Serà al Quebec on la marca del Trident convertirà l’Adamsberg en un fugitiu de si mateix, en el seu pitjor enemic, en un tipus execrable. L’home solitari i melancòlic, que resol els casos «excavant els núvols amb una pala», haurà d’aprendre a confiar en els altres per una vegada.

Què n'han dit?

«Apassionant, original i d’una gran qualitat literària.» Núvol

«De llarg, la millor escriptora de novel·la policíaca en actiu.» El País

«Culta, sofisticada i plena de tocs d’humor subtils.» La Vanguardia

Fes-ne un tast

https://issuu.com/arallibres/docs/1er_cap_sota_els_vents_de_neptu

Altres llibres de Fred Vargas